Verslag Diepe Hel Holterbergloop – halve marathon – 29 oktober 2023

Beste lopers,
Elders op deze pagina vinden jullie al een uitgebreid verslag van Inette de Groot over onze avonturen en bevindingen tijdens de DiepeHelHolterbergLoop, de DHHL kortweg gezegd. Het was zeker leuk om te zien hoe een groene golf zich door de massa mensen liep, allemaal gekleed in het mooie groen van de Loopgroep Beilen. Heel duidelijk zichtbaar en onderscheidend tussen de vele zwarte kleding. Uiteraard ook leuk voor onze sympathieke sponsor. Onderweg werd ik er zelfs op aangesproken, zo van: ‘Zoo, komen jullie helemaal uit Beilen hierheen?’ Grappig toch?
Afijn, eenmaal bij elkaar hebben we de startnummers opgehaald, omgekleed, een aantal van ons in de parkeergarage en de rest in de bibliotheek. We zouden gezamenlijk vertrekken, maar door uiteenlopende dingen was het toch wat versplinterd en troffen we elkaar in Nijverdal. Na het warmlopen gingen de 10K-lopers hun vak in en werden onder luid gejuich en gejoel van ons uitgezwaaid; toen nog fris en fruitig! Daarna waren wij, de halve marathonners aan de beurt. Ook wij doken na een korte warming up ons vak in. Na de start ging het prima en voorspoedig. Het parkoers gaat na de eerste 700 meter tot het 3 km-punt alleen maar omhoog, dan vlakt het wat af en volgen vals plat, klimmen, dalen, nog verder klimmen en dieper dalen elkaar in rap tempo op. Zelf moest ik al na krap 9 km Rolf, waar ik mee samen liep, laten gaan. Een week eerder had ik corona gehad en dat doet toch wat met je energieniveau en de hoeveelheid lucht die ik kon inademen. Kort gezegd: ik ging de bietenbrug op. Eerder al hadden Rolf en ik Esther, Astrid en Geert ingehaald die een vak voor ons gestart waren, dus was het voor mij wachten wanneer zij mij weer in zouden halen. Ik was vlak voor het 10 K punt toen ik achtereenvolgens Jack, Ismail, Frans en daarna vlak voor mijn keerpunt Rolf alweer tegenkwam die op de weg terug waren.
Vol goede moed ging ik ook weer die kant op en zag direct hoe kort Esther en Geert achter mij zaten. Op het punt waar de Diepe Hel zijn naam aan ontleent haalde Geert mij in: 600 meter stijl omhoog. Een punt waar je helemaal naar de Filistijnen gaat; als je OK bent is het al een uitdaging, laat staan in mijn situatie. Ook krampverschijnselen dienden zich aan, dus even wandelen en masseren en weer door. Het voordeel was wel dat je wist dat het moeilijkste deel nu klaar was en dat er alleen nog een stukkie van 1,5 km a la Smalbroekviaduct helling (‘lekker’ recht en redelijk stijl) te overwinnen was richting het 18-km punt en daarna de laatste 3 km weer dalen richting de finish. Op dit stuk liep Esther mij weer voorbij en was het ook gaan regenen. Na dit 18km-punt kon ik me herpakken en toch in een redelijk tempo naar de eindstreep. Vooraf had ik gezegd: uitlopen is het belangrijkst, de tijd niet. Nou, dan mag ik best trots zijn op mezelf want ik heb ‘m uitgelopen en wel in 2:04:43.
Bij de finish zag ik Geert en Esther staan en 5 minuten later kwam Astrid ook binnen. Iedereen gefinished! Prachtig toch? Een paar lopers van de 10K waren inmiddels alweer naar huis want de gezelligheid van het mooie weer was er ook wel af, veel wind en regen! Nadat we allemaal waren omgekleed wachten de anderen op ons in de bibliotheek. Daarna nog even een groepsfoto extra en toen naar huis.
Al met al een heerlijke middag in een mooie omgeving met de Loopgroep en zeker voor herhaling vatbaar om vaker of nog eens met een flinke afvaardiging naar een loopwedstrijd te gaan.
Voor de geïnteresseerden de tijden van alle lopers:
10K: Henk 54:23, Martin 58:02, Wilfred 59:21, Annet 1:01:48 en Inette 1:06:59
½ Marathon: Jack 1:38:14, Ismail 1:43:38, Frans 1:48:21, Rolf 1:49:32, Geert 2:01:50, Esther 2:04:31, Harry 2:04:43 en Astrid 2:09:46
Helaas moest Erik Muggen op het allerlaatste moment wegens ziekte afmelden. Grietje Mussche heeft ook niet meegelopen omdat ze ook niet fit was maar was wel mee voor de mental-support en ook veel dank voor de vele foto’s die zij gemaakt heeft. Die zien jullie allemaal in de Loop-app.


Groetjes, Harry