BodyWalk Beilen

Sportief wandelen

Een flinke wandeling als nieuwste bewegingstrend wordt steeds populairder. En wat is er mooier, leuker en gezonder dan in groepsverband te wandelen? Bodywalk Beilen heeft een fanatieke groep wandelaars die er samen iedere week op uit trekken.

Enkele voordelen van wandelen:

Iedereen kan er aan meedoen
Bodywalk is geschikt voor zowel jong als oud, man of vrouw.

Vermindering van stress
Lichamelijke inspanning kan leiden tot vermindering van stress. Door regelmatig een aërobe training zoals bodywalk te doen, krijg je meer zelfvertrouwen en een gevoel van welbevinden, waardoor de dagelijkse stress van de schouders glijdt.

Verbetering aërobe conditie
Bodywalk op bescheiden tot vlot tempo kan de aërobe conditie aanzienlijk verbeteren: uit onderzoek blijkt dat 4 x 40 minuten per week wandelen dezelfde verbetering van hart- en bloedvaten geeft als 3 x 30 minuten joggen. De intensiteit van de inspanning is lager dan bij joggen, maar door vaker en langer te wandelen heb je dezelfde voordelen.

Minder kans op hart- en vaatziekten
Uit verschillende studies blijkt dat regelmatig bodywalken, ongeacht op welk tempo al leidt tot vermindering van de kans op hart- en vaatziekten.

Gewichtsafname
Regelmatig bodywalken stimuleert het verbranden van calorieën, waardoor je na verloop van tijd, mits in combinatie met een gezonde voeding, gewicht gaat verliezen.

Afname kans op osteoporose
De dichtheid van de botten neemt bij de mens in de loop van de jaren af. Voldoende calcium en voldoende beweging kunnen de kans op osteoporose doen afnemen. Regelmatig bodywalken op een matig tot vlot tempo verhoogt de dichtheid van de botten.

 

Trainingstijden en locaties

Bij Bodywalk Beilen trainen we in het dorp of op het Terhorsterzand, dit is afhankelijk van het seizoen. Soms wordt er uitgeweken naar andere locaties, maar dit communiceert de trainer altijd via de whatsapp groep.

Dag Tijdstip

Donderdag

19:15 - 20:30

Hieronder hebben we een kaartje toegevoegd van de trainingslocaties.

Wintertijd

In de winterperiode wordt er in het dorp van Beilen gewandeld. We verzamelen bij de kantine van korfbal vereniging Vitesse. Zorg ervoor dat je in de winterperiode goed zichtbaar bent, de trainer kan besluiten dat je niet mee kunt lopen als dit niet op orde is. Veiligheid voor alles.

Zomertijd

In de zomerperiode start de bodywalk training vanaf de parkeerplaats van het Terhorsterzand.