Verslag 10 en 11 februari 2024

Op zaterdag werd alweer de 2e trainingsloop van dit jaar op het Terhorsterzand gelopen. Met 20 deelnemers weer een goed bezocht trainingsloop. Ten opzichte van vrijdag was het vervangende parkoers alweer wat opgedroogd en goed te lopen. Met wat kleine hoogte verschillen op het parkoers zoals een rondje om de plas, door het bos, over het smalle paadje over de heide en als laatste een zandpad een uitdagend rondje. Deze keer liepen de meeste deelnemers de 4 km en 5 lopers de 8 km alhoewel sommigen van huis liepen en zo aan de nodige trainingskilometers kwamen.
Ook op zaterdag werd op het bosrijke en heuvelachtige oefenterrein van Defensie Havelte-West in Havelterberg de OER.cross gehouden. Met zand, wortelpaden en heuvels een pittig parkoers. Paul de Vries, die al veel crossen heeft gelopen vond dit de zwaarste tot nu toe. Paul liep na een aanlooprondje van 500 meter nog 3 x de grote ronde van 2500 meter en kwam na 8 km crossen in 49.03 over de finish.
Op zaterdagavond werd in Groningen de NachtvanGroningen gehouden, een wedstijd met start en finish op de Ossenmarkt en met 4 verschillende afstanden (5km, 10 km 16,1 km en 21,1 km) voor iedereen een mogelijkheid tot deelnemen van een afstand. Marc Cozijnsen liep de 5 km en kwam in 22.53 over de finish
Op zondag werd in Schoorl al voor de 43 keer de Groet uit Schoorl run gehouden, een wedstijd met o.a. het Nederlandse kampioenschap van de 10km op de weg en een 21,1 en 30 km wedstijd. In Schoorl moest i.v.m. de hoge waterstand in de duinen het parkoers van de langere afstanden worden aangepast. Het parkoers van de 21,1 en 30 km loopt wel een groot deel door het natuurgebied de Schoorlse duinen. Met pittige klimmetjes en een stuk onverhard volgens Geert Woltjer een leuke wedstijd. Geert liep de 21,1 en kwam in 1.56.23 over de finish.