TT-run Assen en Volksloop Appelscha-Oosterwolde 22 juni 2024

Zaterdag 22 juni startte op het asfalt van het TT-circuit de TT-Run. Het was een heerlijke dag om hard te lopen. De run was volledig uitverkocht en deelnemers konden kiezen uit verschillende afstanden. Paul de Vries heeft de 14,6 km gelopen in 1:09:17. Dat zijn twee volledige rondes over de TT-baan en de laatste 5 km vanaf de baan naar Assen toe. Daar komen de lopers van de 10 en 5,4 km ook samen en het was dan ook druk op het parcours.
Yvonne van der Gaast liep ook de 14,6 km. Ze deed dat in de tijd van 01:31:19
Op de 10 km liepen Ismail Egal en Roos van Rosmalen. Ismail liep een PR in de mooie tijd 46:11. Roos van Rosmalen liep de 10 km in 01:03:55.
Mirjam Boers en Aletta den Breejen liepen de 5,4 km. Mirjam liep de collegerun samen met haar dochter in 33:52. Aletta finishte in 34:59.

Emile Bekhuis liep de Volksloop Appelscha-Oosterwolde. Hier volgt zijn verslag:

De loop is 4 mijl(6,4km) Van Appelscha in een rechte lijn naar de finish in het centrum van Oosterwolde.Ik was een beetje zenuwachtig. Ik had een beetje spierpijn van donderdagavond (ik wilde toen perse nog lopen omdat ik zowel de dinsdag- als woensdagtraining had gemist en had een beetje over-enthousiast intervallen gedaan).
Mijn schoonouders wonen in Oosterwolde. Hanny(mijn vrouw) en ik hebben daar gezellig gegeten en ben toen van daaruit naar de start in Appelscha gelopen als warming up. Om iets over 19.00 uur was ik al bij de start. Het startschot valt om 19.30 dus had ik nog eens 25 minuten. Al met al iets te veel van het goede misschien…voor een loop over 6 km en een beetje.
Ik heb de hele route alleen op mijn tempo en ritme gelet en geprobeerd om dat vast te houden. (Ik heb geen sporthorloge) Best pittig. Ik ging voortvarend van start met een eerste km in 3’55”. Ik wist niet dat ik dat kon, onder de 4 minuten lopen op de km, maar moest me wel geleidelijk terug laten zakken naar een rustiger tempo. Ik kwam ik binnen in 27 min 50 sec. Ik was blij verrast toen ik de 27 op de finishklok zag staan. De Volksloop is erg leuk met verrassend veel publiek langs het hele parcours maar vooral bij de finish waar het parcours is afgezet met heuse dranghekken. Hanny en haar moeder stonden in de laatste bocht mij aan te moedigen en en foto’s te maken. Een aanrader deze loop, zeker ook omdat het niet zo druk is als bijvoorbeeld in Assen.