Druk weekend voor de Loopgroep! 16 en 17 maart

Op zaterdag 16 maart werd in Leek de Leekster Lente loop gehouden en er kon (naast de wandel en jeugdloop) worden gekozen uit 5,10 en 21,1 km. Jack de Jonge en Wilfred Rodenhuis kozen voor de halve marathon, die was uitzet om het Leekster meer. De lopers liepen na de start eerst door Midwolde en Lettelbert om via het Matslootgebied naar Roderwolde te lopen om daarna weer naar de finish in Leek te gaan. Jack kwam in 1.38.39 over de finish en Wilfred in 2.16.14.
Op zondag was Astrid Veldhuizen 1 van de deelnemers aan de Ameland Trail Run, een loop met verschillende afstanden waar onder een van 35 km. Het parkoers van 35 kilometer was voor 95% onverhard en met delen van het parkoers waar de lopers tot boven hun enkels door het water moesten lopen een pittige trail.
Ook op zondag werd de Anner Bos Cross gehouden, 1 van de wedstrijden van het loopcircuit de Kop van Drenthe. Met de start en finish bij het zwembad van alle afstanden was ook hier voor de jeugd de mogelijkheid om hun prestaties te tonen. De prestatie loop was 5 km en wedstrijd was 1 ronde van 10 km uitgezet door het Strubben-Kniphorstbosch. Paul de Vries, Esther Veldman en Jannes Bouwmeester liepen allen de wedstrijd , Paul kwam in 51.12 over de finish , Esther in 57.43 en Jannes in 58.08.