Verslag Kleintje Koningsloop 27 april 2022.

Om diverse redenen was er dit jaar geen officiële Koningsloop. Bestuur en trainers vonden dat er toch iets feestelijks opgezet moest worden, mede omdat dit ook het einde van de cursus voor de beginners was. Daarom is er op het laatste moment besloten er alleen voor de leden een Kleintje Koningsloop van te maken.

Het idee was om er een rustige duurloop van 5 km van te maken en dat is precies een rondje om het Terhorsterzand met start en finish op of in de buurt van de parkeerplaats en dan op een ludieke wijze afsluiten.
De wedstrijdcommissie zorgde voor de tijdregistratie en Joop had het parkoers verzorgd.
Er waren totaal 24 enthousiaste deelnemers die meededen waarbij gezelligheid belangrijker was dan een goede tijd neerzetten. Voor de beginners was natuurlijk het doel om dit aaneengesloten vol te houden. Hierin zijn ze allemaal met vlag en wimpel in geslaagd!
Ze werden bij de finish door de andere lopers met applaus ontvangen en liepen allen gezamenlijk in een zeer verdienstelijke tijd van goed 36 minuten. Klasse!
Daarna zijn we met elkaar naar de loods van Booiman Tuinen getogen om daar met een fris glas Oranjelimonade de dorst te lessen en de inwendige mens te versterken (en verwennen) met oranjesoesjes, -donuts, borrelnoten, paprikachips en mandarijnen, kortom; in Oranjesfeer. Daar ontvingen de beginners ter afsluiting hun certificaat en werd er verder gezellig nagepraat en getafeld. Eindelijk na lange tijd weer eens een leuke en spontane activiteit, het kon weer!

Harry