loopgroep beilen bodywalk beilen

Facebook

Beiler Koningsloop 2017Persbericht Rabocup: verslag Beiler Koningsloop

BannerRabocup

Tom Hendrikse blinkt uit in Koningsloop Beilen
In de race om de limiet voor het EK junioren in juli in ItaliŽ

Bijna 70 deelnemers meer dan vorig jaar stonden er op de avond van Koningsdag aan de start in Beilen, voor de vierde editie van de Koningsloop.

Tom Hendrikse onder limiet voor EK junioren in ItaliŽ!
Het hoofdnummer van de avond was de 10 kilometer, die dit jaar voor het eerst onderdeel was van het loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe. De 18-jarige Tom Hendrikse uit Assen won deze afstand met speels gemak in een tijd van 31 minuten en 7 seconden. Tom staat op de nominatie om in juli naar het EK voor junioren in Grosseto, ItaliŽ te gaan, voor de 10 kilometer op de baan. Hij moet daarvoor nog de limiet halen. Die staat op 31 minuten en 10 seconden. In Beilen zat Tom daar - in een wegwedstrijd met onverharde paden - al drie seconden onder. Helaas is het parcours in Beilen niet gecertificeerd om limieten voor een baanwedstrijd te halen. Hij hoopt nu de limiet op 20 mei in Londen te halen.

StartWedstrijdKlein
Start van de 5 en 10 km wedstrijd (foto: Jan Roeles)

Ook goede zaken voor het Rabocupklassement
Voor het klassement van de Rabocup heeft Tom goede zaken gedaan. Hij steeg van de zevende naar de tweede plek in het overall klassement. Hij deelt die plaats met Freek Hoolsema. Beide heren hebben aan twee (verschillende) van de vier Rabocupwedstrijden die tot nu toe gehouden zijn, deelgenomen en allebei hebben ze hun wedstrijden gewonnen. Anno Huizenga uit Assen voert het overall klassement aan. Hij heeft aan alle vier wedstrijden deelgenomen. In Beilen werd hij vierde in een tijd van 36:15. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan in dit Rabocupseizoen. Nummer twee bij de mannen werd Arjan Marchand van Groningen Atletiek. Hij liep de 10 kilometer in 32:04. Derde werd Harm-Jan Martens van HAC ’63 (Hoogeveen) in 33:36.

Dames
Bij de dames waren de verschillen een stuk minder groot. De winst ging naar Fransiska Schutter uit Groningen met 41:16 gevolgd door Marieke Lokhorst van Loopgroep Groningen in 41:31 en Bertha Bruggenkamp van Lionitas in 41:48.

Scholenkampioenschap Midden-Drenthe
Op de kop af 100 kinderen stonden er aan de start in Beilen op Koningsdag. Naar gelang hun leeftijd liepen zij verschillende afstanden, variŽrend van 800 tot 2700 meter. Op het spel stond het Scholenkampioenschap van de gemeente Midden-Drenthe. OBS G.A. de Ridder uit Beilen sleepte dit kampioenschap in de wacht.

StartJeugdloopKlein
Start van de jeugdloop (foto: Jan Roeles)Neem een kijkje bij de gemaakte foto's:
Album 1: Jeugdloop (foto's: Henri Oosting)
Album 2: Wedstrijd 5 + 10 km (foto's: Henri Oosting)
Album 3: Prijsuitreiking (foto's: Henri Oosting)
Album 4: Start/finish (foto's: Jan Roeles)
Album 5: Verslag Erik Scholte

Downloaden van de foto's voor eigen - niet commercieel - gebruik is toegestaan. Vermeldt bij gebruik van de foto's op bijvoorbeeld een website/sociale media of in een krantenartikel de naam van de fotograaf.