loopgroep beilen bodywalk beilen


Boszichtrun 2015UithangbordKlik hier voor alle uitslagen van 2015.

Album 1 (foto's van Henri)
Album 2 (foto's van Janine)
Album 3 (foto's van Alberta)
Album 4 (foto's van Indra)
Album 5 (foto's van Frits)

Fotocollage Boszichtrun 2015Pieter Jan Kooi wint Boszichtrun

De eerste editie van de Boszichtrun in Beilen was voor Pieter Jan Kooi uit Loppersum. Hij kwam als eerste binnen op de hoofdafstand van 10 Engelse mijl in een tijd van 1:00:28. Binnen 2 minuten waren de runner-ups Fjodor van der Sluis en Jannes Dolfing over de finish. De volgorde bij de dames was Wilma van Galen (1:15:58) – lid van Start’78 uit Steenwijk, Janneke Nienhuis en Petra Lunenborg.

Eerst binnenkomende heer op de 5 km was Pieter Stegeman – voorzitter van de organiserende vereniging Loopgroep Beilen – in 19:36 met daarachter Arjo Koekoek en Freddy de Witte. Ilone Stille (22:18) van Spurt ’88 uit Hardenberg was bij de dames eerste, gevolgd door Marijke de Vries en Iris Meijering.

Op de 10 km afstand was de verdeling van de prijzen bij de heren: 1 – Joost Hindriks uit Schoonebeek in 35:01, 2 – Frank Everts en 3 – Jack de Jonge. Annemieke de Lange, uitkomend voor Vitalis Groningen - was met 41:40 veruit de snelste dame op deze afstand en Susan Koop en Petra Steenbergen maakten het podium compleet.


(Klik op de afbeelding om het album te openen)

Alle deelnemers liepen op dit mooie parcours door de bossen van Nationaal Park het Dwingelderveld een persoonlijk record, want eerste editie. Loopgroep Beilen had vanuit camping Boszicht voor elke afstand in overleg met terreinbeheerder Staatsbosbeheer een afzonderlijke route uitgezet. Het merendeel van de lopers was na afloop uitermate positief over het evenement, alhoewel er zo hier en daar nog wel wat verbeterpunten zijn. De wedstrijdcommissie heeft dan ook besloten om volgend jaar weer in oktober een Boszichtrun te organiseren.